Mix & Mastering

Hvis du/i selv indspiller og ønsker at proVERBUM senere laver mix og evt. mastering på det, så kontakt P.D på pd@proverbum.dk, så vi kan have en snak om fremgangsmetoden før du/i starter.

Mix

Få mixet dit projekt hos proVERBUM.

Det rigtige mix af et nummer er et af de vigtigste trin i tilblivelsen af et track/ album, for at sikre lytterne for den optimale lytte-oplevelse.

Lytternes krav til kvalitets lyd er vokset gevaldigt i takt med at mængden og hastigheden af nyt musik gjordt tilgængeligt er vokset, bla. via de mange hjemmestudier og proVERBUM har stor erfaring med at skabe en lyd der kan hjælpe med at skære igennem og placere dit track/ album på niveau med ihvad lytterne forventer.


Hvad er Mixing?

Når et track er komponeret og indspillet, vil det som ofte være sådan at de forskellige instrumenter (heriblandt også vokalen) ikke harmonerer fuldstændigt med hinanden i forhold til både volumen, klang og der er ofte brug for justeringer i lydbilledet.

Her begynder processen så med at mixe på de individuelle instrumenter og vokaler, så hvert instrument spiller sin rolle og står klart på sin plads i det samlede lydbillede.

Når du for mixet dit track/ album hos proVERUM, vil alt hvad du har optaget blive sammensat og løftet til et professionelt niveau, så projekt er klar til mastering inden udgivelse på CD, iTunes, Spotify, Youtube, TDCPlay etc.

Der bliver tilføjet effekter, justeret volumen, laver EQing, dynamic styring, osv., så hele lydbillet hænger harmonisk sammen og giver den optimale lytte-oplevelse.

Hele denne proces vil naturligvis ske i samarbejde med dig og proVERBUM’s første prioritet er, at DU er 100 % tilfreds med resultatet.


Du får:

• Færdig mixet nummer/numre i industri standard som Wave og MP3.

  (ved mastering også med metainformation).

• Færdig mixet instrumental nummer efter egne specifikationer (til live brug).

• Alle færdig mixede spor som Wave, i 44.1 Khz, 24bit format tilbage (til brug ved remix).


Mastering

Få mastered dit projekt hos proVERBUM.

Mastering er det sidste og vigtigste trin i tilblivelsen af et track/ album og gør dit projekt klar til udgivelse på diverse medier (online eller CD).

Det er den sidste og afgørende behandling før dit track/ album har den konkurrencedygtige gennemslagskraft det skal have for at få projektet rigtigt ud til lytteren.

proVERBUM har 14 års erfaring med lyd og har i de år selv gennemgået processen fra nybegynder til professionel og kender derfor vigtigheden af at få et projekt ud med en lydkvalitet der bliver taget alvorlig.


Hvad er Mastering?

Mastering for hele mixet til at hænge rigtigt sammen og giver tracket det sidste løft og ’punch’.

Mastering kan også rette små mix fejl i EQing, dynamic, samt give tracket mere fylde og evt. farvning af den samlede lyd til eksempelvis en mere vintage sound og til sidst reduceres bitdybden (dithering) til industristandarten.

Ved flere numre (EP/ Album) vil numrene blive justeret til en ens lydniveau som sikre at hele projektet vil hænge sammen og giver den optimale lytte-oplevelse.

proVERBUM master ved brug af de nyeste teknikker og professionel udstyr blandet med flere års erfaring, så selvom der findes flere ”alt-i-en” programmer der hjælper med at lave mastering på egen hånd, så kan det godt betale sig at lade proVERBUM klare det, hvis der er planer om at udgive projektet.

Husk at dette er det sidste led i processen og bliver der lavet fejl her kan det ikke rettes op, så mastering af proVERBUM kan være det sidste kvalitetstjek og et ekstra sæt erfarne ører, der sikrer at din udgivelse lyder bedst muligt.

Mix og Mastering

Lad proVERBUM klare det hele den tekniske del og få det optimale udbytte af den erfaring der er opbygget, så du kan koncentrerer dig om den kreative proces med at skabe de værker der bare venter på at kommer ud.

At skabe det perfekte nummer kan være en lang rejse med benhård fokus på tekstunivers og opbygning, samt at få komponeret den rigtige følelse gennem valg af instrumenter og melodi eller det at stå med et værk der bare venter på at komme ud til lytterne, for så at støde ind i den tekniske mur som for mange kreative kan være en ulidelig del af arbejdet, men desværre et nødvendigt onde, hvis man ønsker at ens nummer med blod, sved og tåre skal have den modtagelse det fortjener.


Du får:

• Færdig mixet og mastered nummer/numre i industri standard som Wave og MP3

  (ved mastering også med metainformation).

• Færdig mixet og mastered instrumental nummer efter egne specifikationer (til live brug).

• Alle færdig mixede spor som Wave, i 44.1 Khz, 24bit format tilbage (til brug ved remix).


Priser:

Alle priser er inkl. moms:

800,-    for mix af 1 nummer op til 24 spor.

1.300,- for mix af 1 nummer op til 48 spor.

1.700,- for mix af 1 nummer op til 96 spor.


Pakketilbud:

Få hvert 6. nummer gratis.

Eks.: få mix og mastering af 6 numre op til 24 spor og betal kun for 5 = 5.000,-.


proVERBUM laver gerne mix af leverede indspilninger (f.eks. fra et andet studie eller egne indspilninger). Indspilningerne skal leveres i adskilte enkeltspor som Wave, minimum i 44.1 Khz, 24bit format og i nummerets fulde længde.

Priser:

400,- pr. track. (ink. moms)

Hver 6 track er GRATIS (EP/ Album)

Få 6 tracks mixet og betal for 5,eller få 12 tracks mixet og betal for 10.


Tracket skal uploades som en Wave file i minimum i 44.1 Khz, 24bit format og med et headroom på -12 og -3 dB i nummerets fulde længde.


45 sekunders test-mastering.

proVERBUM laver gerne en test på mastering af et nummer for dig inden opstart af en aftale, så er du sikker på, hvad du får for pengene. Er du ikke tilfreds med test-masteringen betaler du selvfølgelig ikke noget.

 

200,- for opsætning til CD udgivelse. (ink. moms)

Ved mastering af et EP/ Album til CD udgivelse, kan albummet sættes sammen med aftalte fade ins/outs, ens lydniveau og al metainformation m.v. (i overensstemmelse med Red Book audio CD standarden).

Alt dette vil blive sendt som en DDP-image, der kan sendes direkte videre til produktion.

Priser:

1.000,- for mix og mastering af 1 nummer op til 24 spor.

1.500,- for mix og mastering af 1 nummer op til 48 spor.

1.900,- for mix og mastering af 1 nummer op til 96 spor.


Pakketilbud:

Få hvert 6. nummer gratis.

Eks.: få mix og mastering af 6 numre op til 24 spor og betal kun for 5 = 5.000,-.


200,- for opsætning til CD udgivelse. (ink. moms)

Ved mastering af et EP/ Album til CD udgivelse, kan albummet sættes sammen med aftalte fade ins/outs, ens lydniveau og al metainformation m.v. (i overensstemmelse med Red Book audio CD standarden).

Alt dette vil blive sendt som en DDP-image, der kan sendes direkte videre til produktion.

Fremgangsmåde:

1. Jeg bruger normalt Dropbox til at dele filer over, så der laver vi en mappe.

2. Jeg skal brug indspilningerne i adskilte enkeltspor som Wave, minimum i 44.1 Khz, 24bit format og i nummerets fulde længde + en udgave af nummeret samlet.

3. Jeg mixer normalt nummeret ud fra dine ønsker, her kan du skrive en beskrivelse eller sende mig links til nogle numre som har den lyd du gerne vil have.

4. Jeg laver alt det basale og ønsker du at jeg laver specielle effekter på f.eks. vokalen (phone, autotune osv.), så giv mig en beskrivelse af hvilke og hvor

    (nogle vælger også at lade mig komme med en version, som jeg tænker lyder fedt).

5. Jeg sender så en MP3 af mixet til lyt/godkendelse og skulle du have rettelser så laver jeg det og sender en ny udgave til lyt/godkendelse

    (vi bliver ved indtil du er tilfreds).

6. Når mixet er som det skal være, starter jeg på mastering og sender en MP3 udgave af det færdige nummer til lyt/godkendelse.

    (her kan vi igen tage den til du er tilfreds, men det er sjældent der er noget)

7. Til sidst sender jeg en faktura og når den er betalt, lægger jeg alle filerne og Wave udgaverne over i Dropbox mappen til dig.


Copyright © All Rights Reserved by proVERBUM - Email: info@proverbum.dk